دلایل درد دست که ممکن است در مچ یا انگشتان دست احساس شود، از دردهای شایع، دردهای اسکلتی می باشد که درمان آن با توجه به علت درد، متفاوت است. در دست دردها
ابتدا علت مشخص می شود و سپس به درمان آن می پردازیم
یکی از علت های شایع دردِ دست، شکستگی مچِ دست است که شایع ترین آنها شکستگی دیستال رادیوس،که به شکستگی کالیس معروف است. راین شکستگی ممکن است قطعه شکسته شده جابجا شود، یاجابجا نشود، که بستگی به شرایط شکستگی درمان آن به صورت کانسرواتیو یا بدون جراحی و یا باجراحی می باشد. این شکستگی بیشتردر افراد مسن و بیشتر درخانم ها، هنگام زمین خوردن بروز می کند و در افرادی که پوکی استخوان دارند، هنگام زمین خوردن، به علت اینکه دست را حایل بدن می کنند، این شکستگی رخ می دهد.
عوارض بعد از شکستگی بد جوش خوردگی وعارضه ای به نام آر اس دی می باشد، که دست براق می شود وعرق می کند وبسیاردردناک می شود که به علت بی حرکتی ایجاد می شود. بعد از درمان این نوع شکستگی و طِی دوره ی بی حرکتی، فیزیوتراپی کمک فراوانی به این بیماران می کند. به طوری که بتوانند به فعالیتهای روزمره برگردند، زیرا دوران بی حرکتی باعث می شود بسیاری از حرکات محدود شود و عضلات دردناک می شود.
در مرکز فیزیوتراپی پارسا افرادی که دچار شکستگی مچِ دست می شوند بعد از مراجعه ابتدا با روش الکتروتراپی و لیزر درمانی اقدام به کاهش درد و التهاب میکنیم . مگنت درمانی کمک فراوانی به جوش خوردن سریعتر این شکستگی میکند. پس از آنکه درد و التهاب کاهش پیدا کرد، تمرین درمانی وحرکت درمانی جهت افزایش دامنه ی حرکتی شروع می شود. برای اینکه بیمار برای جوش خوردن باید یک دوره ی بی حرکتی را طی کند و اگر بعد از این دوره حرکت درمانی را سریع شروع نکنیم، فرد دچار محدودیت و به دنبال آن دردِ شدید پیدا خواهد کرد.
فیزیوتراپی صحیح وحرکت درمانی و آموزش تمرینات لازم، در مرکز فیزیوتراپی پارسا کمک فراوانی به این نوع بیماران برای بهبود مراحل شکستگی می کند. اغلب در افرادی که فعالیت زیادی دردست دارند مانند خانم های خانه دار، تایپیست ها، آرایشگرها و دندان پزشکان بیشتر رخ می دهد. در کف دست بک تونل کارپال، وجود دارد که از این تونل عروق و عصب مدیان به همراه تاندون عضلات فلکسور عمق و سطحی انگشتان عبور می کند. فشار بر روی عصب مدیان به دلیل کاهش فضای داخلی تونل مچ دست(کارپ) رخ می دهد. تنگ شدن این تونل به هر علتی سبب افزایش فشار بر روی شریان و عصب مدیان شده و در این شرایط علایم سی تی اس بروز می کند.
درد به صورت تدریجی می باشد و بیماران شکایت از سوزن سوزن شدن در ۳ یا ۴ انگشت اول را دارند. درد مچ دست، التهاب مچ دست، گزگز کردن و بی حسی کف دست از علایم حسی این سندروم است. کاهش قدرت مچ دست و عضلات دست از علایم حرکتی سندروم تونل کارپال می باشد. به طوری که وسایل از دست بیمار می افتد. درشب میزان سوزن سوزن شدن یا پارستزی افزایش می یاید و درد و سوزن سوزن شدن اغلب بیمار را از خواب بیدار می کند و یا صبح ها بیماران با این حالت از خواب بیدار می شوند هنگامی که دست به مدت طولانی در یک وضعیت قرار بگیرد این علایم بیشتر می شود. حس گرما و سرما ازبین می رود. بعد از علایم حسی علایم حرکتی بروز می کند که ضعف در عضلات این ناحیه می باشد . در شرایط مزمن عضلات اتروفی می شوند که در کف دست مشهود می باشد. بیمار در انجام حرکات fine مانند گرفتن چیزی یا برداشتن چیزی مشکل پیدا می کند. ضعف در عضلات مچ دست و انگشتان باعث افتادن اشیا از دست بیمار می شود. ای ام جی یا نوار عضله راه تشخیص این درگیری می باشد.
مراجعین مبتلا به این عارضه درمرکز فیزیوتراپی پارسا ابتدا توسط متخصص فیزیوتراپی این مرکز معاینه و ارزیابی، سپس برنامه ی درمانی گذاشته می شود. ما می توانیم به وسیله ی فیزیوتراپی و با استفاده از الکتروتراپی، لیزر پرتوان، اولتراسوند تراپی اقدام به کاهش التهاب غلاف مچ دست می کنیم. مگنت درمانی با استفاده ازامواج الکترومغناطیسی درکاهش درد و التهاب مچ دست و دست این افراد کمک فراوانی می کند.
مرکز فیزیوتراپی پارسا با استفاده از تکار و امواج آر اف به بهبود التهاب و کاهش درد وگِرگِز این بیماران کمک می کند. پس از کاهش درد و التهاب تمرین درمانی مناسب وحرکت درمانی و
حرکات کششی کمک به تقویت عضلات و درمان بیماران مبتلا به سندروم تونل کارپال می کند. خوشبختانه بسیاری از مراجعین مبتلا به سندروم تونل کارپال به مرکز فیزیوتراپی و کاردرمانی پارسا بدون جراحی درمان وبهبودی کامل کسب کرده اند.
عارضه ی دیگری که شایع است وعلت درد دست می باشد بیماری دکرون می باشد. تاندون عضلات ext.poli.brevis و abd.poli.longus که دور کننده و بالا برنده ی شست می باشد، که از یک غلاف عبور می کنند و در اثر اصطکاک این دو تاندون التهاب ایجاد می شود و حرکات شست دست دردناک و محدود می شود.
هنگامی که این بیماران به مرکز فیزیوتراپی پارسا مراجعه می کنند ابتدا متخصصین فیزیوتراپی ما این بیماران را معاینه و ارزیابی می کنند و سپس برنامه ی درمانی این بیماران ریخته می شود. تنس و یخ درمانی و استفاده از سوزن خشک و نیدلینگ و لیزرپرتوان درکاهش درد و التهاب تاثیر فراوانی دارد.
التهاب این دو تاندون کاهش می یابد و با شروع فریکشن ماساژ و حرکات درمانی و حرکات کششی و تمرین درمانی لازم درد بیمار کاهش می یابد و بهبود پیدا می کند. گاهی بریس مخصوصی به بیمار می دهیم که شست بی حرکت می شود و به مراحل درمان کمک می کند.
انگشت ماشه ای یا trigger finger عارضه ی دیگری است که عامل درد دست و محدودیت می شود انگشت دست سه مفصل دارد که یک مفصل به ناخن نزدیک است و مفصل دیگر مفصل میانی و مفصل دیگر که به مچ دست نزدیک است. درانگشت ماشه ای مفصل میانی درگیر می شود.
انگشت ماشه ای یک بیماری دردناک است که انگشت شست یا انگشتان بیمار دردناک می شود و هنگام خم و باز کردن قفل می شود. علت ان نقطه ماشه ای یا trigger point که نقاط بسیار حساسی می باشد، که داخل باندهای سفت ماهیچه اسکلتی می باشد که با فشار دادن یا انقباض دردناک می شود. وقتی تاندون های انگشتان ملتهب می شود بیماری انگشت ماشه ای یاtrigger point رخ می دهد. تاندون ها بند های سختی از بافت هستند که عضلات واستخوان ها را به هم وصل می کنند. تاندون معمولا به راحتی ازطریق بافتی که ان را می پوشاند وبه ان غلاف می گوییم در ان حرکت می کند.
اگر غشا روان کننده اطراف مفصل که به ان سینوویم می گوییم به علت التهاب تاندون به راحتی حرکت نکند ، انگشت می تواند تاندون ملتهب راازغلاف باریکش بیرون بکشد که این باعث وارد امدن یک ضربه محکم وناگهانی به تاندون وارد می شود که اصطلاحا به ان انگشت ماشه ای یا trigger finger می گویند که در مراحل ابتدایی می توان با الکتروتراپی و ورزش درمانی و یا حرکات کششی ،مگنت تراپی درمان قطعی کرد. درصورت داشتن این مشکلات می توانید با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی پارسا مجهز به مدرن ترین دستگاه ها از مشاوره رایگان متخصص مجرب ما فیزیوتراپیست پروانه ملا رمضانی بهره مند شوید.
کلینیک فیزیوتراپی پارسا در خیابان باهنر واقع شده است و توسط خانم پروانه مالرمضانی و کادر مجرب ایشان اداره میشود.
این کلینیک آرامش و صبر را الگوی خود قرار داده و سعی کرده رضایت بیماران را در اولویت خود قرار دهد. هم چنین ایشان
سابقه ۲۵ سال فعالیت مستقیم در آکادمی تخصصی اختر که زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی است را نیز داراست.
امکاناتی که این کلینیک در اختیار بیماران خود قرار میدهد شامل مواردی از قبیل؛ لیزر درمانی، التراسوند درمانی، شاک ویو تراپی، تکاردرمانی،
گرما درمانی، ماساژ درمانی، الکترو درمانی، دیاترمی تراپی، مگنت درمانی، پرتو درمانی.
این مرکز همچنی در درمان بیماری های زیل هم بسیار میتواند به شما کمک کند؛ تنیس البو، گلف البو، درمان انواع بی اختیاری، بهبود اثرات
سکته مغزی، دیسک کمر و گردن، فیزیوتراپی انگشتان پا و دست
امیدوارم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید
[contact-form-7 id=”4267″ title=”مشاوره فیزیوتراپی”]
نظر (6)
hadi mosazade
۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۱سلام
وقتتون بخیر
من دستم دوبار شکسته و تو بیمارستان فیزیوتراپی کردم بعد سه ماه بازم درد میکنه
خسته شدم
کی میتونم مزاحمتون بشم برای دریاقت نوبت ؟؟؟
عرفان امیری
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۴وقتتون خوش
دستم رو که خم میکنم (وقتی فرمون ماشینو میگیرم )
کف دستم درد شدید حس میکنم
واقعا اذیتم میکنه شما چه ورزشی یا روش درمانی رو بمن پیشنهاد میدید؟؟
رایان پارسامهر
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۱سلام خانم دکتر
کف دست بنده دوسال پیش دچار شکستگی شده
بعضی وقتا تو سرما تیر میکشه
دلیلش چی میتونه باشه؟
هادی
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۹سلام
وقت بخیر
من دستم رو یک بار عمل کردم و بدجوش خورده بود و دوباره عمل کردم
الان بعد یکسال هنوز دردش تو کف دستمه و گاهی تیر میکشه
دکتر میگه طبیعیه
میخواستم ببینم واقعا طبیعیه؟
میلاد جهان
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۵روز خوش
بنده تاندون های دستم کشیده شده
و دکتر بهم گفته که نیاز به جراحی داره
روش درمانی برای رفع این درد وجود داره برای جلوگیری از عمل جراحی
ممنون میشم راهنماییم کنید
تشکر
هما میر
۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۴خسته نباشید
یه چند روزیه بنده در زمان خواب دچار گرفتگی عضلات دست میشم
چیکار کنم رفع بشه این درد