همه ما درطول زندگی خود کمر درد را تجربه کرده ایم. کمر درد یکی از شایع ترین بیماری هایی است که بسیاری از افراد درگیر آن می باشند. درد در ناحیه کمر، به شکل های متفاونی بروز می کند. ممکن است محل ضایعه یک ناحیه آناتومیکی باشد، ولی درد در منطقه دیگر بروز کند. در این نوع دردها یک اسکلروتوم خاص درگیر می شود اما درد در جای دیگر بروز می کند. درماتوم، مایوتوم و اسکروتوم باهم منطبق نیستند.
ایجاد تغییرات دژنراتبو مفاصل میان مهره های ستون فقرات سبب بروز کمر درد می شود. غضروف مفصلی این مفصل ها را پوشانده است و اطراف آن ها کپسول مفصلی می باشد، تا مهره ها به راحتی حرکت کنند. دیسک های بین مهره ای از دو قسمت تشکیل شده است. بخش مرکزی یا هسته دیسک و بخش محیطی که فیبرهای آنالوس می باشد.
دیسک صفحه غضروفی بین مهرهاست که ضربه گیر می باشد و در ناحیه کمر و گردن تحرک بیشتری دارند. حرکت در مفاصل بین مهره ای وفاست ها به یکدیگر وابسته است. میزان حرکت به طور عمده توسط اندازه دیسک تعیین می شود. دیسک های بین مهره ای ۲۰ تا ۳۰ درصد طول ستون فقرات را تشکیل می دهند. چهار مهره ابتدای ستون فقرات کمری مانند هم می با شند اما مهره پنجم به علت مفصل شدن با ساکروم تغییراتی دراین منطقه پیدا می کند. هسته دیسک در قسمت مرکز قرار گرفته که ۷۰ تا ۹۰ درصد ان را آب تشکیل می دهد و با افزایش سن ازمقدار آب آن کاسته می شود. ذخیره سازی آب برای عملکرد دیسک ضروری است
به تدریج با افزایش سن و تغییرات دژنراتیو، ماهیت دیسک تغییر می کند، دراین صورت رفته رفته فشار بیشتری روی ستون مهره های کمری وارد می شود و چنانچه عضلات ضعیف باشند، سبب التهاب دیسک و بی اهمیت بودن به این موضوع، سبب بیرون زدگی هسته دیسک یا پارگی می شود. گاهی حرکات نابجا، تحمل وزن های سنگین و ضعف عضلات عامل بیرون زدگی هسته دیسک می شود. البته وراثت وژنتیک دربروزاین بیماری دخالت دارد. درواقع کمر درد بک بیماری فرهنگی می باشد. برخورد صحیح با آن در۹۰ درصد مواقع مشکل را حل می کند. می توان با اصلاح شرایط زندگی، خم و راست شدن صحیح، بلند کردن بار به طور صحیح از مراحل پیشرفته کمر درد پیش گیری نمود.
در فیریوتراپی پارسا هنگام مراجعه افراد با مشکل کمردرد ابتدا متخصصین فیزیوتراپی ما با استفاده از الکتروتراپی استفاده ازتنس، اولتراسوند تراپی و لیزر درمانی کمک به کاهش التهاب و کاهش درد و افرایش جریان خون می کنند تا شرایط برای آموزش تمرینات آماده شود. دراین مرکز اصرار به تمرین درمانی و حرکات ورزشی مناسب جهت تقویت عضلات می باشد. فیزیوتراپیست پروانه رمضانی با تحربه ۳۵ سال در مرکز ارتوپدی اختر با همکاری با اساتید بزرگی اقای دکتر اسماعیلی جاه، آفای دکتر فلسفی و آقای دکتر کرمی متخصصین ستون فقرات و همچنین آقای دکتر هاشمی متخصص درد با آموزش حرکات کششی صحیح و حرکات دستی و منوال تراپی صحیح کمک به افزایش طول عضلات کوتاه و گاه جا اندازی می کنند.
حرکات ورزشی حتما باید با شرایط بیمار مناسب باشد. نوع تمرینات با توجه به شرایط سنی و وضعیت بدنی و نوع کمردرد متفاوت است. در این مرکز درمانی، در هرمرحله ازدوره درمان حرکات درمانی مناسب و ورزش های درمانی لازم آموزش داده می شود و درمرحله بعد با جلسه دیگر فیزیوتراپی تاثیر تمرینات ورزشی کاملا بررسی می شود. تکار تراپی به علت جریان RF کمک فراوانی به کاهش التهاب دیسک و چسبندگی های بعد از جراحی می کند. با استفاده از مگنت درمانی بسیاری از بیمارانی که به علت تروما دچار ترک یا شکستگی ساده مهره شده اند با دستگاه مگنت و مگنت تراپی بهبودی کامل پیدا کرده اند.
مرکز فیزیوتراپی پارسا با استفاده از نیدلینگ یا همان سوزن خشک، کمک بسزایی به درمان کمر درد بیماران با التهاب شدید کرده است. متخصص فیزیوتراپی ما به طور مستقیم بیماران مبتلا به کمر درد را ارزیابی و معاینه رایگان می کنند و سپس با توجه به برنامه درمانی مناسب به درمان عارضه به وجود آمده میکنند.
در مرکز فیزیوتراپی پارسا بیماران مبتلا به کمردرد و یا دردهای ستون فقرات ابتدا به طور رایگان زیر نظر فیزیوتراپیست ما معاینه و ارزیابی می شوند و طبق تعرفه های دولتی درمان می شوند .بیماران محترمی که با بانک صادرات و تجارت قرارداد دارند به طور رایگان درمان خواهندشد. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. مرکز فیزیوتراپی پارسا این افتخار را داراست که با آموزش تمرینات درمانی مناسب، حرکات درمانی و ورزش درمانی صحیح مانع از پیشرفت التهاب دیسک شود. متخصصین ماساژ درمانی ما زیر نظر استاد بسطامی، بهترین تجربه ماساژ درمانی ریلکسی، سنگ داغ و دیگر روش های ماساژ را برای شما به یادگارخواهند گذاشت.
کلینیک فیزیوتراپی پارسا در خیابان باهنر واقع شده است و توسط خانم پروانه مالرمضانی و کادر مجرب ایشان اداره میشود.
این کلینیک آرامش و صبر را الگوی خود قرار داده و سعی کرده رضایت بیماران را در اولویت خود قرار دهد. هم چنین ایشان
سابقه ۲۵ سال فعالیت مستقیم در آکادمی تخصصی اختر که زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی است را نیز داراست.
امکاناتی که این کلینیک در اختیار بیماران خود قرار میدهد شامل مواردی از قبیل؛ لیزر درمانی، التراسوند درمانی، شاک ویو تراپی، تکاردرمانی،
گرما درمانی، ماساژ درمانی، الکترو درمانی، دیاترمی تراپی، مگنت درمانی، پرتو درمانی.
این مرکز همچنی در درمان بیماری های زیل هم بسیار میتواند به شما کمک کند؛ تنیس البو، گلف البو، درمان انواع بی اختیاری، بهبود اثرات
سکته مغزی، دیسک کمر و گردن، فیزیوتراپی انگشتان پا و دست
[contact-form-7 id=”4267″ title=”مشاوره فیزیوتراپی”]
نظر (7)
رطب پور
۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸سلام
آب درمانی برای کمرم انجام دادم ولی تاثیر نداشت
خواهشا کمکم کنید از درد خسته شدم
نادر موسوی
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۹وقت بخیر
ممنون از کمکتون خانم دکتر رمضانی
دیسک کمرم الان خیلی بهتر شده
میترسیدم به عمل ختم بشه این درد لعنتی
از کادر بااخلاقتون هم تشکر
علی مازندرانی
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۰سلام خسته نباشید
من کارمندم
بعضی وقتا احساس میکنم کمرم داره سوراخ میشه
بنظر شما علائم دیسکه یا ….
میشه کمکم کنید
ممنون
حسین
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۳بنده هم چنین مشکلی داشتم ولی دیر مراجعه کردم و کارم به عمل رسیدش
فورا به پزشک مراجعه کن شاید بشه باروش های فیزیوتراپی بهبود پیدا کنه
ایشالله که بهتر میشید
زینب
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۶سلام و درود
از وضع حمل بنده الان دوسال گذشته ولی هنوزم گاهی اوقات کم و بیش یهو تو کمرم احساس گودی میکنم
دلیلش چی میتونه باشه
اون زمان دکتر بهم گفتش که برای بارداریه
ولی الان نمیدونم
جهان پور
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۲خانم دکتر سلام
بنده یه مقدار دیسک دارم
دکترا گفتن که باید عمل کنی و این ریسکه
میخواستم ببینم شما میتونید بهم کمک کنید
من از عمل دیسک خیلی میترسم
مادر مهربان
۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۹سلام خسته نباشید
بنده باردار هستم و وقتی میخوام از جام بلند بشم یهو یه درد خاصی پشت گردنم شروع میشه و تا چایین میره
دکترا گفتن نمیتونن از دستگاه برای بهبود استفاده کنن
میخواستم ببینم نظر شما چیه ؟
تشکر