تنیس البو Tenis Elbow یکی از شایع ترین مشکلات درد آرنج می باشد که حدود ۷ درصد آسیب های ورزشی عامل بروز این عارضه می باشد. درباره زمانی ۴۰ تا ۵۰ سالگی این عارضه بیشتر بروز می کند. تاندون هایی که دراین عارضه درگیر می شوند.
ECRO: به صورت اولیه درگیرشده وشایع ترین تاندون درگیر است.
ED: به ندرت درگیر می شوند.
ECRL: به ندرت درگیر می شوند.
ECU: درگیری بسیارنادری دارد
درگیری عضلات در عارضه تنیس البو یک عارضه پایدار است و بهبودی خود به خودی ندارد. به همین علت اگر بیمار با عارضه تنیس البو tennis elbow به فعالیت های خودادامه دهد، سبب افزایش استرس به تاندون های مربوطه می شود و کلاژن های نابالغ بیش از بلوغ کامل از هم جدا می شوند و یک التهاب مزمن ایجاد می کنند که دراین عارضه دو نوع تاندونیت دیده می شود:
Teno periostitis : درگیری اصلی در پریوست استخوان است. درمحل اپی کوندیل خارجی درد تیزوشارپ است و محل عارضه در هنگام لمس تندر است.
Myotenositis : درگیری اصلی در محل اتصال تاندون به بطن عضله است و درد زیر استخوان رادیوس یا پایین تراز اپی کوندیل خارجی گزارش می شود.
این عارضه به ۳ درجه تقسیم می شود:
مرحله اول : درد آرنج با فعالیت ایجاد می شود. یک چرخه معیوب از تحریک، التهاب، درد و ضعف و ترمیم نامناسب ایجاد می شود.
مرحله دوم : انجام فعالیت موجب افزایش درد در محل خارجی آرنج می شود و بعد از فعالیت درد باقی می ماند. قسمت خارجی آرنج گرم و ملتهب است و نسبت به لمس حساس است و درد به ساعد و مچ از پایین و از بالا به شانه انتشار می یابد.
مرحله سوم : بیمار درفعالیت های روزمره درد و مشکل دارد، اگر درمان مناسب صورت نگیرد تغییرات تخریبی در مفصل آرنج ایجاد می شود.
فیزیوتراپی بهترین روش درمان می باشد. با استفاده از پک های سرد و گرم بسته به شدت عارضه التهاب آرنج بیمار را کاهش می دهیم. چنانچه این عارضه در مراحل اولیه باشد با یک دوره فیزیوتراپی صحیح بیمار بهبودی کامل می یابد. باید بیماران از حرکات و فعالیت های تکراری پر فشار به مدت ۴ تا ۸ هفته بسته به شدت عارضه اجتناب کنند و این فعالیت ها را کاهش دهند، این عارضه بیشتر در تنیس بازان مشاهده می شود. در حرکات پیچشی دست یا بازو این عارضه رخ می دهد ، کمپرس سرد و گرم کمک به سزایی می کند.
منوال تراپی و ماساژ friction در ناحیه آرنج التهاب بیمار را کاهش می دهد. درموارد مزمن درمان مشکل تر می شود. زیرا گاهی نیاز به استراحت مطلق و تزریق کورتون وازبریس های مخصوص بی حرکت کردن آرنج و مچ دست استفاده می شود. استفاده از اولتراسوند و تنس به التهاب ناحیه آرنج کمک فراوانی می کند. با لیزر تراپی و مگنت درمانی می توان التهاب را کاهش داد و با آموزش تمرینات لازم و حرکات کششی مناسب و درمان بیماران را کامل نمود. در x-ray چیز خاصی مشاهده نمی شود. در درمان باید به نگهداری دامنه طبیعی بدون دردتوجه داشته باشیم. نگهداری قدرت عضلات اهمیت بسزایی دارد.
درمرکز فیزیوتراپی پارسا بسته به شدت ضایعه جهت این بیماران از الکترو تراپی ،تنس و اولتراسوند تراپی استفاده می شود.
درمراحل فیزیوتراپی تمرینات لازم از بیمار گرفته می شود. و آموزش های لازم در منزل داده می شود و ماساژ درمانی صحیح به بهبود نقاط التهابی یا trigger point کمک فراوانی می کند. متخصص ماساژ درمانی مرکز فیزیوتراپی پارسا در بهبود بیماران کمک فراوانی می کنند. با استفاده از ماساژ های مخصوص بیماران بهبودی کامل می یابند. استفاده از دیسک های مگنت و تکار تراپی درد و التهاب آرنج افراد مبتلا به عارضه تنیس البو را کاهش می دهد وشرایط را برای شروع تمرینات و حرکات درمانی آماده می سازد.
برای رست و استراحت آرنج آسیب دیده با تیپ با کینزیوتیپ یا چسب های مخصوص با روش های ویژه کمک به استراحت عضله می کنیم، زیرا گاهی استفاده از بریس موجب ضعف عضلات ناحیه می شود به همین علت با استفاده از کینزیوتیپ در مرکز فیزیوتراپی پارسا متخصص فیزیوتراپی ما با استفاده از روش های نوین به استراحت عضله ودرمان و بهبود کمک می کنند.
استفاده از نیدلینگ یا سوزن خشک جریان خون ناحیه را بیشتر می کند و مراحل درمان سریع تر طی می شود. بیشتر بیماران دچار عارضه تنیس البو با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی پارسا درمان و بهبودی کامل کسب کرده اند و تجربه فیزیوتراپی و ماساژ درمانی خوبی را کسب خواهند کرد.
متخصص فیزیوتراپی ما فیزیوتراپیست پروانه ملارمضانی باتجربه ۲۵ سال در مرکز فیزیوتراپی اختر زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به آموزش دانشجویان و درمان بیماران پرداخته اند و درمرکز فیزیوتراپی پارسا با وجود تجربه ایشان درمان ویژه ای را تجربه خواهید کرد.
کلینیک فیزیوتراپی پارسا در خیابان باهنر واقع شده است و توسط خانم پروانه مالرمضانی و کادر مجرب ایشان اداره میشود.
این کلینیک آرامش و صبر را الگوی خود قرار داده و سعی کرده رضایت بیماران را در اولویت خود قرار دهد. هم چنین ایشان
سابقه ۲۵ سال فعالیت مستقیم در آکادمی تخصصی اختر که زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی است را نیز داراست.
امکاناتی که این کلینیک در اختیار بیماران خود قرار میدهد شامل مواردی از قبیل؛ لیزر درمانی، التراسوند درمانی، شاک ویو تراپی، تکاردرمانی،
گرما درمانی، ماساژ درمانی، الکترو درمانی، دیاترمی تراپی، مگنت درمانی، پرتو درمانی.
این مرکز همچنی در درمان بیماری های زیل هم بسیار میتواند به شما کمک کند؛ تنیس البو، گلف البو، درمان انواع بی اختیاری، بهبود اثرات
سکته مغزی، دیسک کمر و گردن، فیزیوتراپی انگشتان پا و دست
[contact-form-7 id=”4267″ title=”مشاوره فیزیوتراپی”]
نظر (8)
سالار حسین پور
۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۳سلام خانم رمضانی
ممنون ازتون بابت رفتار خوب و تاثیرات مثبت فیزیوتراپی
پروانه رمضانی
۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳سلام عزیزم خواهش می کنم
مانی علی پور
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۷خسته نباشید
من دو ماه پیش از ارتفاع افتادم و دستم در رفته
الان جا انداختم ولی بعضی وقتا یهو تیر شدید میکشه
چی کارش کنم
روش درمانی رو پیشنهاد میکنید یا نه با ورزش درست میشه؟!!
hamid moradiiii
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۸سلام خانم دکتر رمضانی
مرادی هستم خواستم از همین جا ازتون تشکر کنم
بعد دوماه فیزیوتراپی مداوم دستم به روز اولش برگشته
دیگه احساس درد ندارم
دمتون گرم
مبینا قانع
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۱۵سلام وقت بخیر
بنده بازی تنیس انجام میدم
الان چند روزیه از داخل آرنجم یک درد احساس میکنم
بنظر شما مشکل از چی میتونه باشه
و آیا اینکه برای درمان فیزیوتراپی نیاز داره ؟؟
حمیدرضا
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۴سلام خانم دکتر رمضانی
خواستم همینجا ازتون تشکر کنم
بخاطر بهبود شکستگی دست مادرم
خودش که خیلی راضیه
خداهم ازتون راضی باشه
مهسا نوی
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۰شبتون بخیر
خانم دکتر برادر بنده چند وقتیه بعد از ورزش دچار گرفتگی آرنج میشن
بااینکه از دستبند استفاده میکنه ولی این مشکل دست بردار نیست
من خیلی نگرانم
میخواستم ببینم روش فیزیوتراپی برای بهبود وجود داره که ما مزاحم شما بشیم
محمد نادری
۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۱روز خوش
بنده جدیدا یه مشکلی دارم اینکه وقتی میخوابم آرنج دستم زود به خواب میره
و کلا چند دقیقه بی حس میمونه
این وضعیت عادیه یا مشکل خاصی به وجود اومده؟