میگرن چیست؟ میگرن معمولا سردردی است که همراه با تهوع و استفراغ همراه است و اغلب افراد مبتلا به میگرن، حساسیت شدید به نور پیدا میکنند. کسانی که به این بیماری مبتلا میشوند معمولا نشانههایی همچون حساس بودن به نور، صدا یا بو، خستگی شدید، هوس زیاد به غذا یا کم اشتهایی شدید، تغییرات در خلق و خوی، تشنگی شدید، نفخ شکم، یبوست و اسهال دارا پیدا میکنند.
سردرد های میگرنی از جمله نشانههای بیماری میگرن است. برخی از داروها میتوانتد سردردهای میگرنی را کاهش دهند و کنترل کنند، اما در هنگام استفاده هردارو حتما باپزشک خود مشورت کنید. در ادامه مبحث، داروهای تسکین دهنده میگرن را معرفی میکنیم و همچنین علائم و درمان میگرن را بهتر معرفی میکنیم.
اگر درماه ۴ یا ۵ مرتبه اتفاق میافتد که فرد دچار سردردهای میگرنی میشود، این داروها را استفاده نماید تا حملات میگرنی بشدت کاهش یابد. ممکن است پزشک الگوی خاصی برای استفاده از این داروها، برای فرد درنظر گیرد. پس حتما برای میزان و دفعات استفاده از این داروها حتما با پزشک مشورت کنید.
هنگامی که سردردهای میگرنی بیش از ۶ ماه کنترل شود، احتمال اینکه فرد از شر این بیماری برای همیشه رهایی یاید بسیار زیاد است. داروهای بیان شده در قسمت زیر هم بانسخه و هم بدون نسخه پزشک تجویز میگردد. این داروها عادتساز نیستند، اما هردارویی عوارض جانبی خود را نیز داراست. پزشک میتواند دوز مصرفی را طوری تنظیم کند که بیشترین تسکین را با کمترین عوارض، در اختیار بیمار گیرد.
عوارض جانبی دیده شده نام دارو
ناراحتی معده
خواب آلودگی
سرگیجه
مشکلات بینایی
زخم
حمله قلبی یا سکته دیکلوفناک
ناراحتی معده
خواب آلودگی
سرگیجه
مشکلات بینایی
زخم
حمله قلبی یا سکته ایبوپروفن
ناراحتی معده
خواب آلودگی
سرگیجه
مشکلات بینایی
زخم
حمله قلبی یا سکته سدیم ناپروکسن
خستگی
خشکی دهان
افزایش وزن
یبوست
خواب آلودگی
تاری دید
احساس گیجی یا ضعفآمیتریپتیلین
خواب آلودگی
سرگیجه
کاهش بینایی
کاهش میل جنسیافکسور
سیمبالتا
افسردگی
خستگی
افزایش وزن
اختلال حافظه
ضعف
اسهالتنورمین
سوزن سوزن شدن در بازوها
حالت تهوع
خواب آلودگی
کاهش وزنتوپیرامات
حالت تهوع
خستگی
لرزش بدن
سرگیجه
افزایش وزن
ریزش مووالپوریک
گرفتگی بینی
خراش گلو
واکنش های آلرژیک اپتیم زوماب
درد و قرمزی خفیف در محل تزریق
یبوست
واکنشهای آلرژیکآیموویگ
درد و قرمزی خفیف در محل تزریق
یبوست
واکنشهای آلرژیکفرمنزوماب
درد و قرمزی خفیف در محل تزریق
یبوست
واکنشهای آلرژیکاِمجالیتی
اگر چه نشانههای افراد درگیر، متفاوت است اما اسهال، استفراغ و حالت تهوع شایعترین نشانه در افراد مبتلا به میگرن است. افرادی که مبتلا به میگرن هستند معمولا چند روز یا چند ساعت قبل از حمله میگرن نشانه های زیل را پیدا میکنند؛
اگر به هردلیلی مبتلا به هریک از انواع میگرن شدید، بلافاصله باید به پزشک مربوط مراجعه کنید. در هنگام بروز هرنوع بیماری لحظهها بسیار سرنوشتساز هستند. میگرن ها انواع مختلفی را داراست که رایجترین آن میگرن هاله است که در ادامه به طور خلاصه وار با آنها آشنا میشویم؛
میگرن هاله سیستم عصبی فرد و اغلب بینایی فرد را درگیر می کنند . میگرن هاله معمولاً به تدریج و در طی یک دوره ۵ تا ۲۰ دقیقه ای شروع می شوند و کمتر از یک ساعت طول می کشد.
این نوع میگرن در افراد کمی مشاهده شدهاست. در این نوع میگرن، فرد مبتلا هیچ نوع علائم ذکر شده را دارا نیست اما گاهی به سردرد شدید مبتلا میشود.
در این نوع میگرن، فرد مبتلا به اسهال،استفراغ و حالت تهوع همراه با سردرد است. میگرن دهلیزی معمولاً در افرادی اتفاق می افتد که سابقه بیماری حرکت دارند.
بسیاری از افرادی که میگرن دارند غالباً همراه با درد سر حالت تهوع و استفراغ دارند. اما دیده شده است که پس از شروع درمان، این علائم روبه بهبودی رفتهاند. اما گاهی نیز دیده شده است که اسهال و استفراغ به حدی است که فرد را از مصرف داروهای میگرنی باز میدارد. بنابراین فرد قبل از شروع درمان، ابتدا باید این علائم را از بین ببرد و سپس شروع به درمان نماید. اکثر داروهای میگرنی به صورت شربت و قرص در بازار موجود هستند، اما در صورت مشکل میتوانید شیاف های مقعدی را تهیه نمایید.
عوارض جانبی دیده شده نام دارو
گیجی ، خواب آلودگی ،
سرگیجه ، ناراحتی معده ،
تحریک پذیری ، کابوس،
حرکات غیر قابل کنترل عضلانی ،
لب زدن یا حرکات جویدنپرومتازین هیدروکلراید (قرص ، شربت ، تزریق یا شیاف)
گیجی ، خواب آلودگی ،
سرگیجه ، ناراحتی معده ،
تحریک پذیری ، کابوس،
حرکات غیر قابل کنترل عضلانی ،
لب زدن یا حرکات جویدنکلرپرومازین (شیاف)
گیجی ، خواب آلودگی ،
سرگیجه ، ناراحتی معده ،
تحریک پذیری ، کابوس،
حرکات غیر قابل کنترل عضلانی ،
لب زدن یا حرکات جویدنپروکلرپرازین (قرص و شیاف)
فشار خون پایین ، تاری دید،
خواب آلودگی ، سرگیجه،
احساس بی حالی ، حرکات غیرقابل کنترل عضلانی هیدروکلراید تری متیو بنزامید (کپسول ، تزریق ، شربت یا شیاف)
فشار خون پایین ، تاری دید،
خواب آلودگی ، سرگیجه،
احساس بی حالی ، حرکات غیرقابل کنترل عضلانی متوکلوپرامید هیدروکلراید (شربت ، قرص یا تزریق)
این میگرن با درد شکم و ایجاد حالت تهوع در فرد خود را نشان میدهد. این نوع میگرن اکثرا در کودکان پیش میآید. میگرن شکمی معمولا پس از گذشت زمان کوتاهی این نوع میگرن به میگرن هاله تغییر حالت میدهد.
این میگرن در اطراف چشم و شبکیه شکل میگیرد. با به وجودآمدن این نوع میگرن، بینایی فرد به صورت جزیی و کامل از بین میرود. این نوع میگرن به همراه درد در پشت چشمها نیز خود را نشان میدهد.
این نوع میگرن با تحریک اعصاب سر و صورت شما باعث ایجاد درد شدید در این دوناحیه میشود. میگرن عصبی باعث ایجاد تورم و خونریزی رگها شده و از این راه کمکم سیستم اعصاب را دچار اختلال و نقص میکند.
در این نوع میگرن بخشی از بدن فرد دچار بی حسی شدید میگردد و گیجی و کاهش شدید بینایی به همراه آن است. این نوع میگرن بسیار شبیه به سکته مغزی است پس مراقب باشید که این دورا بایکدیگر اشتباه نگرید.
تا این لحظه که بنده درحال نوشت این محتوا هستم، هنوز درمان قطعی برای درمان میگرن کشف نشده است. اما داروهایی وجود دارد (تمامی آنها را در بالا ذکر کردهایم) که میتواند از بروز و یا تشدید آنها جلوگیری کند. سبک زندگی در جلوگیری از مبتلاشدن به میگرن بسیار تاثیرکذار است. کاهش وزن و نداشتن استرس از جمله مواردی است که میتواند از بیماری میگرن جلوگیری کند.
لطفا فیلترشکن خود را روشن نمایید، صفحه را دوباره بارگذاری کرده و فیلم زیر را مشاهده نمایید.
شما این داروهای پیشنهادی را در اولین حمله میگرن استفاده نمایید. توجه کنید که در صورت باردار بودن از استفاده کردن داروهای میگرن بشدت بپرهیزید، چراکه باعث سقط جنین میگردد. داروهای درمان میگرن، علائمی چون درد، حالت تهوع و حساسیت به صدا و نور را کنترل و تقریبا از بین میبرد. برخی از این داروها در برخی از شرایط خاص قابل استفاده نیست، بنابراین قبل از استفاده حتما باپزشک مربوطه مشورت نمایید.
برخی از عوارض جانبی دیده شده نام دارو
ناراحتی معده یا خونریزی و تورم
خطر حمله قلبی یا سکته مغزی ایبوپروفن
سوزش معده
اضطراب
بی خوابی
واکنش آلرژیک
آسیب کبدی
خون در مدفوع یا استفراغ
سرگیجه
کبودی آسانآسپرین + استامینوفن + کافئین
آسیب کبدی
واکنش های آلرژیکاستامینوفن
ناراحتی و خونریزی معده
تهوع و استفراغ
آسیب کبدی
خطر حمله قلبی یا سکته مغزی ناپروکسن
حالت تهوع
بی حسی انگشتان دست و پادی هیدرو ارگوتامین
سرگیجه
سوزن سوزن شدن بدن
گرگرفتگی
قفسه سینه ، سوزش یا گرفتگی
حالت تهوعسوماتریپتان سوکسینات
سرگیجه
سوزن سوزن شدن بدن
گرگرفتگی
قفسه سینه ، سوزش یا گرفتگی
حالت تهوعزولمیتریپتان
سرگیجه
سوزن سوزن شدن بدن
گرگرفتگی قفسه سینه
حالت تهوعریزاتریپتان
سرگیجه
سوزن سوزن شدن بدن
گرگرفتگی
قفسه سینه ، سوزش یا گرفتگی
حالت تهوعناراتریپتان
خستگی
سرگیجه
سردرد
حالت تهوع
درد قفسه سینهآلموترپیتان
سرگیجه
تپش قلب
درد قفسه سینه
سردرد
سوزن سوزن شدن
تهوعفرواتریپتان
سرگیجه
تپش قلب
درد قفسه سینه
سردرد
سوزن سوزن شدن
تهوعالپریپتان
ناراحتی سر ، فک ، قفسه سینه و بازو
سفت شدن یا سوزن سوزن شدن ناحیهای از بدن
ناراحتی گلو
گرفتگی عضلات
گرگرفتگی
معده ناراحتی یا خونریزی
تهوع
استفراغ
آسیب کبدیسوماتریپتان + ناپروکسن
سرگیجه
خواب آلودگی
بی حسی
احساس خستگی
مور مورلاسمیدتان
حالت تهوع
واکنش آلرژیکریمگفانت
خواب آلودگی
حالت تهوع
خشکی دهاناوبرگپانت
ابتدا به عرض برسانم که اکثر میگرنها دائمی نیستند. ثانیا به خودی خود، میگرنها کشنده نیستند اما این بیماری باتوجه به فشارهایی که به مغز وارد میکند میتواند باعث سکته مغزی شود. تمامی سردردها میگرن نیستند و نیز تمامی سکته ها از میگرن نشات نگرفتهاند. سردرد ممکن است نشانهای از یک بیماری دیگر مانند سکته مغزی باشد.
به طور کلی ترس برادر مرگ است و اینکه نباید به هرگردی گردو بگوییم.
برای جلوگیری از علائم این مراحل را رعایت نمایید:
هر نوع دردی که در قسمتی از سر احساس شود، تحت عنوان سردرد نامیده میشود. انواع بسیار زیادی از سر درد وجود دارد و عوامل بسیار زیادی هم در ایجاد آنها نقش دارند. تعداد زیادی از افرادی که به سردردهای میگرنی مبتلا هستند، به دلایل مختلف علاقهای به مصرف داروی سردرد میگرنی ندارند. برای درمان بیماری میگرن، روشهای مکمل دیگری از قبیل فیدبک زیستی (بیوفیدبک)،رایحه درمانی، طب سوزنی و درمان فیزیکی نیز وجود دارد که میتوان از آنها برای درمان این افراد استفاده کرد.
بر اساس مطالعات انجام شده، از بین روشهای درمانی متعددی که برای سردرد وجود دارد، تاکنون درمان فیزیکی (فیزیوتراپی) و تحریک مغناطیسی مغز (TMS) به عنوان مؤثرترین روشها شناخته شدهاند. بیش از ۹۰درصد از بیماران مبتلا به سردردهای مزمن و میگرن توانستهاند با استفاده از این روشها در کلینیک فیزیوتراپی پارسا، به طور موفقیت آمیزی سردرد خود را درمان کنند. شما هم میتوانید برای تعیین زمان ملاقات از طریق شماره های ۰۲۱-۴۴۰۷۹۶۱۴ با ما تماس بگیرید.