درد سیاتیک در اثر التهاب اعصاب در نواحی مختلف بدن رخ میدهد و گاهی نیز با درد شدید همراه است. التهاب این اعصاب ممکن است در یک طرف بدن و یا در هردو سوی بدن رخ دهد. درد سیاتیک بی حسی و ضعف شدید عضلانی را به همراه دارد. این بیماری اغلب در نواحی تحتانی بدن دیده شده است. چرا که عصب سیاتیکی، طولانیترین عصب نخاعی بدن است که از پایینترین مهرهی ستون فقرات به پاها کشیده شده است.
این بیماری میتواند زمینه های گوناگونی داشته باشد. اما شایع ترین آن، فتق یکی از دیسکهای ستون مهرهها و اعمال فشار ناشی از آن بر روی اعصاب است. از دیگر عوامل آن میتوان به اختلال دیسک های کمری ،تنگی کانال نخاعی، چاقی، تومور، وضعیت نامناسب بدن در. هنگام نشستن و یا راه رفتن، جمع شدن لخته های خون و یا هر علتی که اعصاب های بدن را تحریک کند.
درد سیاتیک ممکن است عوامل زمینهای متعددی داشته باشد. تشخیص صحیح علت سیاتیک به منزله طی نیمی از مسیر درمان آن است. پس بهتر است با شناسایی سریع این بیماری در جهت بهبود آن اقدام نماییم.
این بیماری معمولا با سوزن شدن پوست در نواحی باسن، لگن و زیر مهره های کمر همراه است. در برخی افراد هم درد شدید در ناحیه لگن و بی حسی در این ناحیه دیده شده است.
در این حالت فرد درد نسبتا شدیدی را در ناحیه کف پا حس میکند. این حالت با ضعف شدید عضلات این قسمت همراه است. معمولا درد سیاتیک در پاها افزایش یابنده و تدریجی است.
در این حالت فرد در نواحی مختلف بدن احساس خواب رفتگی میکند که ممکن است چندین بار در روز این اتفاق رخ دهد. درد سیاتیک شبیه به گرفتگی و سنگینی در پاها هم توصیف میشود
در این حالت فرد در یکی از زانو های خود احساس ضغف شدید میکند که این درد به تدریج به سراسر پا کشیده میشود.
در این حالت منظور ما افزایش دفعات در رفتن به سرویس بهداشتی نیست. منظور از دست دادن کنترل روده و مثانه است، با فشار زیاد اعصاب سیاتیک به لگن، کمکم قدرت کنترل مثانه از لگن گرفته میشود و فرد باید سریعا خود را به سرویس بهداشتی برساند.
با یک جستجوی ساده در اینترنت صدها روش درمانی به شما پیشنهاد میشود که اکثرشون بی نتجیه هستن، چرا که بسیاری از آنها هیچ آزمایش و امتحانی را پشت سر نگذاشته اند. در اینجا ما چند پیشنهاد برای شما داریم که به دفعات توسط خانم دکتر رمضانی تجویز شدهاند و پاسخ مثبت به بیماران داده شده است.
همانطور که در قسمت فوق بیان شد، یکی از دلایل سیاتیک، نحوه اشتباه راه رفتن و نشستن است. بستن کمربند طبی علاوه برجلوگیری از افزایش درد، کمک شایاتی به حفظ وضعیت صحیح عضلات کمر و قسمت پایین ستون مهره ها خواهد کرد.
تمرینات قدرتی مانند استفاده از وزنه های سبک که باعث تقویت عضلات میشوند نیز میتوانند در کاهش و درمان درد سیاتیک مفید باشند. و نیز انجام حرکات انعطافی مانند آنچه در برخی از ورزش های نرم رزمی رواج دارد باعث انعطاف پذیری و افزایش قدرت بدنی بدن و درنهایت درمان سیاتیک میشود.
پیاده روی صبحگاهی، رقصیدن، دوچرخه سواری و یا هر فعالیتی که باعث افزایش ضربان قلب شود در بهبود سیاتیک مفید هستند. البته باید در نظر داشته باشید که فشار زیادی را نباید روی مهره های ستون فقرات خود وارد آورد.
کنترل وزن بدن باید در اولویت زندگی هر فرد قرار گیرد. با کاهش وزن، فشار وارد شده روی عضلات کمر و ستون فقرات کاهش یافته و عصب سیاتیک نیز از فشار و استرس خارج خواهد شد. حتی دیده شده است که کاهش وزن جزئی هم تاثیرات چشم گیری در بهبود سیاتیک داشته است.
استفاده از کمپرس های آب گرم و سرد میتواند کمک زیادی به بهبود درد سیاتیکی کند. البته نباید خیلی به این وضعیت عادت کنید چرا که این کمپرسها برای تسکین درد شدید هستند و باید برای بهبود کامل از روش های درمانی مناسب بهره ببرید.
تمامی اعصاب داخلی بدن روی یکدیگر تاثیر گدار هستند. بنابراین فرد نباید با استرس ذهتی، اعصاب دیگر نقاط بدن را تحریک نماید.
برخلاف یک عقیده سنتی و اشتباه درباره درمان خانگی سیاتیک که توصیه مینماید مدت زیادی را در رختخواب باقی بمانید تا درد کاملاً فروکش کرده و بهبودی حاصل شود، این کار میتواند درمان درد سیاتیک را به تأخیر بیندازد. با انجام برخی حرکات ساده ورزشی و افزایش شدت جریان خون در ماهیچه ها و نواحی که درد سیاتیک در آنها احساس میشود، روند بهبودی با سرعت بیشتری طی خواهد شد.
قطعا یکی از روش های بسیار مهم در درمان دردهای سیاتیکی استفاده از متدهای فیزیوتراپی برای کاهش دردهای این گونه بیماران است. فیزیوتراپیست متخصص خانم دکتر رمضانی، با در نظر گرفتن و بررسی تمامی شرایط فرد همچنین در نظر گرفتن مسیر های عصب درگیر در سیاتیک، بهترین روش درمانی را برای فرد تجویز کرده و کمک بسیار موثری را در کاهش این درد به بیمار ایفا مینماید.
نظر (7)
آقای صادقی نژاد
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۳خواستم تشکر ویژه بکنم از فیزیوتراپی شما
واقعا کمرم خیلی اذیت میکرد
بخاطر دیسک کمرم دنبال یه جای مطمئن بودم
ممنونم که تو ۱۰ جلسه باعث شدید کلا درد رو فراموش کنم
naser zeyd
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۴سلام برشما
من درد سیاتیک دارم
سه ماهه ز کمربند های طبی استفاده میکنم ولی هنوز دردم بهبود پیدا نکرده
حتما باید فیزیوتراپی انجام بدم
با روش سنتی درمان نمیشه؟؟؟
نادیا فارسی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۸من برخی اوقات کف دستم به مدت تقریبا ۵ دقیقه سوزن سوزن میشه
بنظر شما این مشکل از کجاست؟
فاطمه دشوار
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۰سلام
منم چنین مشکلی داشتم پیش خانم دکتر از روش گرما درمانی درمان شدم
از همینجا هم ازشون تشکر ویژه میکنم
مریم محمدپور
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۲سلام وقتتون بخیر
من چند وقتیه که یهو عضلات پشتم میگیره
از نشانه های سیاتیکه این مورد
ممنون
زهرا
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۸سلام
وقت بخیر
مادرم میگن که دست و پاهاشون در طول روز چندین بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خواب میره
این مورد از نشانه های سیاتیکه؟؟؟؟
سمیرا علم
۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۹سلام خانم دکتر
خسته نباشید
من یه مدته وقتی میشینم بعد از چند دقیقه میخوام بلندشم یهو دچار کمر درد میشم
میشه راهنماییم کنید چرا این اتفاق میفته ؟؟؟