فلج عصب صورت یا فلج بل(فلج عصب صورت فلج) یکی از آسیب هایی می باشد که در هر رده سنی ممکن است رخ دهد ولی در دهه ی ۲۰ تا ۴۰ سالگی شایع تر است. علت مشخصی برای بروز این آسیب ذکر نشده و ایدیوپتیک یا ناشناخته می باشد. ولی در بیماری هایی مانند ابسه یا تومورهای مغزی ، دیابت، تیرویید ولوسمی و اِم اِس بیشتر مشاهده می شود. شدت اسیب درافرادی که درگیر این عارضه شده اند بستگی به این دارد که عصب درکدام منطقه اسیب دیده باشد اگر آسیب درناحیه ی کورتکس مغز و یا هسته عصب باشد بیماری مقاوم تر است. آسیب در محل خروج عصب از پل مغزی نیز می تواند باشد. یا در منطقه گوش میانی و بالاتر از کانال مخصوص عصب ممکن است عصب آسیب ببیند.
شامل افتادگی پلک، افتادگی لب، عدم کنترل در ریزش اشک و آب دهان در طرف مبتلا، ضعف عضلات در طرف مبتلای صورت، خشکی دهان و چشم و اختلالات چشایی. در این عارضه عضلات صورت به طور ناگهانی و به طور موقت فلج می شوند و بیشتر یک طرف صورت درگیر می شود. درگیری عصب صورت معمولا به تنهایی یک بیماری نیست بلکه علامتی از یک بیماری دیگر می باشد.
احتمال بروز این آسیب درافراد ۱ به ۶۰ است، عمده ی افراد کاملا بهبود می یابند. در هفته ی اول درمان طی تحقیقاتی که روی افراد مبتلا صورت گرفته داروهای استروییدی موثر تر از داروهای ضد ویروسی می باشد.
در این آسیب حرکات ابرو و پلک و بینی کاملا از دست می رود و اغلب درگیری بک طرفه می باشد ولی در یک درصد موارد درگیری دوطرفه نیز دیده شده است
درمرکز فیزیوتراپی پارسا هنگامی که افراد مراجعه می کنند ابتدا با فونوفروزیس و اولتراسوند تراپی کمک به کاهش التهاب می کنیم و با استفاده از الکترو استیمولاتور در محل های مناسب از اتروفی عضلات صورت جلوگیری می کنیم.
آموزش تمرینات و ورزشی و حرکات مناسب در هرجلسه کمک به تقویت عضلات صورت می کند به طوری که با انجام این حرکات و ادامه به آن درمنزل بهبودی سریع تر امکان پذیر می شود لیزر کم توان و پرتوان بسته به شرایط آسیب عصب کمک فراوانی می کند.
استفاده از نیدلینگ با سوزن خشک به علت افزایش خون رسانی بیشتر مراحل بهبودی را تسریع می کند و حرکات عضلات درگیر زودتر به حالت طبیعی بر می گردد همچنین مرکز فیزیوتراپی پارسا با استفاده از تیپینگ و استفاده از چسب های مخصوص کینزیولوژی از افتادگی لب و عضلات صورت و ابرو در دوران فیزیوتراپی پیشگیری می کند.
تکارتراپی و مگنت درمانی نیز کمک فراوانی به علت جریان آر اِف (RF) و امواج مغناطیسی به اشخاص درگیرفلچ عصب صورت یا بل می کند
کلینیک فیزیوتراپی پارسا در خیابان باهنر واقع شده است و توسط خانم پروانه مالرمضانی و کادر مجرب ایشان اداره میشود.
این کلینیک آرامش و صبر را الگوی خود قرار داده و سعی کرده رضایت بیماران را در اولویت خود قرار دهد. هم چنین ایشان
سابقه ۲۵ سال فعالیت مستقیم در آکادمی تخصصی اختر که زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی است را نیز داراست.
امکاناتی که این کلینیک در اختیار بیماران خود قرار میدهد شامل مواردی از قبیل؛ لیزر درمانی، التراسوند درمانی، شاک ویو تراپی، تکاردرمانی،
گرما درمانی، ماساژ درمانی، الکترو درمانی، دیاترمی تراپی، مگنت درمانی، پرتو درمانی.
این مرکز همچنی در درمان بیماری های زیل هم بسیار میتواند به شما کمک کند؛ تنیس البو، گلف البو، درمان انواع بی اختیاری، بهبود اثرات
سکته مغزی، دیسک کمر و گردن، فیزیوتراپی انگشتان پا و دست
نظر (4)
ziba goli
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۶خانم دکتر واقعا تشکر
بعد از اون شوک که بمن وارد شد
حس میکردم که صورتم دیگه درست نمیشه
ممنونم از حس خوبی که در طول درمان بهم منتقل میکردین
فریده
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۱۰سلام خانم دکتر رمضانی عزیز
واقعا تشکر
بعد از سکته مادرم واقعا نمیدونستم باید چیکار کنم
خدا شما رو جلوی راه ما قرار داد ممنونم
لیلا جعفری
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۶سلام خسته نباشید
مادرم یه مدتیه یه طرف صورتشون یه مقدار بی حس شده
این مشکل از کجا میتونه ناشی شده باشه؟
علی خواجوی
۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۵وقتتون بخیر
بنده یه چند وقتیه احساس میکتن سمت چپ صورتم گاهی بی حس میشه
من ۱۷ سالمه
این مشکل برای این دورانه یا باید پیگیری کنم ؟