شانه شامل تعدادی تاندون و غضروف میباشد که اطراف مفصل شانه را احاطه کرده است. ورزش و تقویت عضلات روشی بسیار موثر برای رفع درد شانه است، که میتوانیم از بروز اینگونه دردها جلوگیری کنیم و یا اینکه در صورت بروز درد از تشدید آن جلوگیری کرد. معمولا درد و آسیب شانه، سفتی شدیدی را به دنبال دارد و افرادی که مبتلا به شانه درد هستند معمولا از این موضوع گلایه دارند. شانه درد این امر را به دنبال دارد که نتوانید اوامر طبیعی روزمره را به راحتی انجام دهید به طوری که این افراد به سختی موهای خود را شانه میکنند و به سختی دستانِشان را به پشت سرِخود میرسانند.
برای بهبود بلند مدت درد شانه، شما باید به بررسی علل و عوامل ایجاد درد بپردازید که میتواند وضعیت بدنی نامناسب و یا استفاده بیشازحد از عضله باشد. استراحت دادن کافی به عضله، در هنگام درمان اهمیت بسیار زیادی دارد. انجام فعالیتها و تمریناتِ تقویتی در کنار تمرینات کششی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. انجام ورزش های تقویت عضلات شانه، در ایجاد قدرت و ثبات عضلانی کمک خواهند کرد و به خودیخود موجب کاهش درد در شانهها میشوند.
البته این موضوع را در نظر داشته باشید که منشا تعدادی از درد های پشت و فوقانی شانه درد، دیسک گرن میباشد. پس مراقب باشید با تشخیص و درمان اشتباه نقطه ی دیگری از بدن را مورد آسیب قرار ندهید. نکته دیگر قابل ذکر این است که درد بسیار شدید در هر ناحیه از بدن میتواند هشداری جدی باشد، پس تمام نکات و جزئیات درد را با پزشک معالج درمیان بگذارید تا با تشخیص اشتباه، فاجعه جبران ناپذیری رخ ندهد.
این بیماری عارضه ای شایع است که طی آن تاندون ها به دلایلی دچار التهاب و تورم میگردند. این عارضه اغلب با ایجاد پارگی های بسیار کوچک در تاندون های شانه همراه است. این نوع آسیب، یکی از آسیب های شایع ورزشی است که نتیجه استفاده مکرر و اشتباه از عضله شانه میباشد.
این نوع درد نتیجه برخورد شدید یک جسم خارجی و تغییرات تخریبی در عضلات شانه به وجود میآید. افزایش سن یا عدم درمان و بی توجهی به تاندونیت انقباضات عضلانی از دیگر عوامل این نوع درد است.
رگ به رگ (Sprain) شدن یا پیچ خوردن یک مفصل در واقع پاره شدن رباط اطراف آن مفصل است و علت ایجاد آن اینست که مفصل در وضعیتی قرار میگیرد که رباط و تاندون های اطراف آن تحت کشش زیادی قرار میگیرند و به علت این کشش دچار پارگی میشوند.
بیشترین علامت این نوع بیماری دردی است که در حین بالا بردن دست یا فعالیت های بالای سر یا بردن دست پشت کمر ایجاد میگردد. گاهی از اوقات درد به صورت خفیف و ثابت در بازو احساس میشود که ممکن است آسیب در قدام شانه رخ داده باشد که به بازو نشر داده شدهاست. از دیگر علامت های این نوع درد، حین خواب و بویژه شب ها ایجاد میشود و ممکن است به صورت ضعف مفصل شانه بروز کند.
در آرتروز مفصل، سطح غضروف بین ترقوه و بالای تیغه شانه به خاطر حرکات تکراری ساییده و نازک میشود.
همانطور که در بالا ذکر شد، گاهی اوقات درد دیسک گردن به ناحیه شانهها انتقال میبابد، که ممکن است فرد درد را بیشتر در ناحیه شانه را حس کند. تعداد افرادی که از این طریق آسیب های شدید دیده اند بسیار بالاست، چرا که گاهی با تشخیص اشتباه موجب آسیب به عضله (سالم) شانه میشود.
تاندونیت عضله دوسر به طور معمول در اثر فشار بار اضافی و استفاده بیش از حد از این عضله روی میدهد. این عارضه اغلب در فعالیت های تکراری بالای سر مانند بازی راکت یا پرتاب توپ بیس بال اتفاق میافتد.
پس از گرم کردن و قبل از رفتن به تمرینات تقویت کننده، حتما تمرینات کششی را انجام دهید. بعد از اتمام تمرینات تقویت کننده، مجدداٌ تمرینات کششی را تکرار کنید تا بدن به آرامی سرد شود و دچار مشکلات بعدی نشوید. به یاد داشته باشید در حین تمرین نباید احساس درد شدید کنید. اگر در هنگام ورزش درد زیادی دارید، یا اگر مطمئن نیستید که چگونه یک حرکت را انجام دهید، یا چند بار آن را تکرار کنید، با پزشک یا فیزیوتراپیست خود تماس بگیرید و موضوع را با او در میان بگدارید. اما به طور کلی ما تکرار متداول برای هر حرکت را به طور استاندارد بیان کردیم.
در این حرکت عضلات اصلی شما کار میکنند. شما باید این کشش را در جلوی شانه خود حس نمایید.
تجهیزات مورد نیاز:
با وزنه هایی شروع کنید که اجازه میدهد ۲ الی ۱۰ ست تکراری (با وزنه ۱تا ۳کیلو) داشته باشید.
تکرارها: 2 الی ۸ ست ۱۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: در هنگام بالا بردن وزنه اجازه ندهید بدن شما به عقب برگرد.
با وزنه هایی شروع کنید که اجازه میدهد ۲ الی ۱۰ ست تکراری (با وزنه ۱تا ۳کیلو) داشته باشید.
تکرارها: 2 الی ۸ ست ۱۰تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: در هنگام بالا بردن وزنه اجازه ندهید بدن شما به عقب برگرد.
تجهیزات مورد نیاز: با وزنه ای به اندازه کافی سبک شروع کنید تا بتوانید ۳ تا ۵ ست ۲۰ تایی این حرکت را بدون درد انجام دهید. با انجام این حرکت بدون حس درد در ناحیه شانه، ۲ تا ۳ کیلوگرم وزنه را اضافه نمایید، اما تکرارهای کمتری انجام دهید.
تکرارها: 3 تا ۵ ست ۲۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
تکرارها: 3 الی ۸ ست ۱۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: با افزایش وزنه، حرکت را کنترل کنید.
تجهیزات مورد نیاز: هیچ کدام
تکرارها: 10الی ۱۵ ست ۱۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: در این حرکت گردن خود را ثابت نگه دارید و تکان ندهید.
تجهیزات مورد نیاز:
با وزنه ای به اندازه کافی سبک شروع کنید که بتوانید ۳ تا ۴ ست ۲۰ عددی این حرکت را تکرار (بدون درد) نمایید. با انجام بدون درد این حرکت، وزنه را از ۲ تا ۵ کیلوگرم اضافه کنید، اما تکرارهای کمتری انجام دهید. حداکثر وزنه در این حرکت تقریباً ۵ تا ۷ کیلوگرم است.
تکرارها: 3یا ۴ ست ۲۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: از وزنه ای استفاده کنید که بتوانید چند تکرار آخر را دشوار، اما بتوانید انجام دهید.
تجهیزات مورد نیاز: با وزنه ای شروع کنید که اجازه میدهد ۳ تا ۸ ست تکرار داشته باشید. با آسانتر شدن تمرین، وزن خود را با از ۱ تا ۸ کیلوگرم اضافه کنید. هر بار که وزنه را افزایش میدهید مراقب باشید حالت بدن خود را حفظ کنید.
تکرارها: 3 تا ۸ ست ۱۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: عضلات شکم خود را محکم نگه دارید و کمرتان را قوس ندهید.
تجهیزات مورد نیاز: با وزنه ای شروع کنید که اجازه میدهد۳ تا ۸ ستِ تکراری داشته باشید. با آسان شدن تمرین، وزنه خود را از یک تا ۵ کیلوگرم افزایش دهید.
تکرارها: 3 الی ۸ ست ۱۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: تمرین را خیلی سریع انجام ندهید یا بازوی خود را تاب دهید.
تجهیزات مورد نیاز:از یک نوار کششی پلاستیکی یا سیلیکونی با مقاومت بالا و کشش مناسب استفاده نمایید. با سهولت انجام تمرین، به ۳ ست با ۱۲ تایی بروید. اگر به یک باشگاه تناسب اندام دسترسی دارید، این تمرین را میتوان روی دستگاه وزنه برداری به راحتی انجام داد. یک مربی متخصص در سالن بدن سازی میتواند نحوه استفاده ایمن از ماشین آلات را به شما آموزش دهد.
تکرارها: ۳ ست ۱۲ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: وقتی آرنج را به عقب میکشید تیغه های شانه خود را به هم فشار دهید. و همچنین سعی نمایید موقعیت بدن خود را ثابت نگه دارید.
تجهیزات مورد نیاز: از یک نوار کششی پلاستیکی یا سیلیکونی با مقاومت بالا و کشش مناسب استفاده نمایید. با نوار الاستیک یک حلقه به طول ۱.۵ متر ایجاد کنید. با سهولت انجام تمرین، به ۳ ست با ۱۲ تایی بروید. اگر به یک باشگاه تناسب اندام دسترسی دارید، این تمرین را میتوان روی دستگاه وزنه برداری نیز انجام داد. یک مربی متخصص در سالن بدن سازی میتواند نحوه استفاده ایمن از ماشین آلات را به شما آموزش دهد.
تکرارها: 3 ست ۸ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: آرنج خود را به پهلو فشار دهید
تجهیزات مورد نیاز: از یک نوار کششی پلاستیک یا سیلیکونی با مقاومت بالا و کشش مناسب استفاده نمایید. با سهولت انجام تمرین، به ۳ ست با ۱۲ تایی بروید. اگر به یک باشگاه تناسب اندام دسترسی دارید، این تمرین را میتوان روی دستگاه وزنه برداری نیز انجام داد. یک مربی متخصص در سالن بدن سازی میتواند نحوه استفاده ایمن از ماشین آلات را به شما آموزش دهد.
تکرارها: 3 ست ۱۲ تایی
دستورالعمل های گام به گام
یکی دیگر از تمریناتی که جهترفع درد شانه موثر است تمرین کشش قائم به داخل است. تجهیزات مورد نیاز: از یک نوار کششی پلاستیک یا سیلیکونی با مقاومت بالا و کشش مناسب استفاده نمایید. با سهولت انجام تمرین، به ۳ ست با ۱۲ تایی بروید. اگر به یک باشگاه تناسب اندام دسترسی دارید، این تمرین را میتوان روی دستگاه وزنه برداری نیز انجام داد. یک مربی متخصص در سالن بدن سازی میتواند نحوه استفاده ایمن از ماشین آلات را به شما آموزش دهد.
تکرارها: 3 ست ۸ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: در هنگام کشیدن تیغه های شانه خود را بهم فشار دهید
دستورالعمل های گام به گام
تکرارها: 10 ست ۱۰ تایی
نکته: آرنج خود را نکشید و فشار ندهید. سعی نمایید آرنج به طور عمود و صاف قرار گیرد.
شما باید این تمرین را در قسمت فوقانی کمر در تیغه شانه خود احساس کنید.
تجهیزات مورد نیاز: با وزنه ای شروع کنید که اجازه میدهد ۲ الی ۸ ست ۱۰ تایی داشته باشید. با آسان شدن تمرین ، وزنه خود را از ۱ تا ۵ کیلوگرم اضافه کنید.
تکرارها: 2 الی ۸ ست ۱۰ تایی
دستورالعمل های گام به گام
نکته: دست خود را در هنگام انجام فعالیت تاب ندهید و بازو کاملا صاف و کشیده باشد. وزنه را محکم درون دست خود بگیرید.
در پایان باید خاطرنشان کرد، شما میتوانید با مراجعه به کلینیک پارسا و یا برقراری تماس، از مشاوره رایگان متخصصان ما بهره ببرید.
کلینیک فیزیوتراپی پارسا در خیابان باهنر واقع شده است و توسط خانم پروانه مالرمضانی و کادر مجرب ایشان اداره میشود.
این کلینیک آرامش و صبر را الگوی خود قرار داده و سعی کرده رضایت بیماران را در اولویت خود قرار دهد. هم چنین ایشان
سابقه ۲۵ سال فعالیت مستقیم در آکادمی تخصصی اختر که زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی است را نیز داراست.
امکاناتی که این کلینیک در اختیار بیماران خود قرار میدهد شامل مواردی از قبیل؛ لیزر درمانی، التراسوند درمانی، شاک ویو تراپی، تکاردرمانی،
گرما درمانی، ماساژ درمانی، الکترو درمانی، دیاترمی تراپی، مگنت درمانی، پرتو درمانی.
این مرکز همچنی در درمان بیماری های زیل هم بسیار میتواند به شما کمک کند؛ تنیس البو، گلف البو، درمان انواع بی اختیاری، بهبود اثرات
سکته مغزی، دیسک کمر و گردن، فیزیوتراپی انگشتان پا و دست
نظر (8)
صفا
۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۸باسلام و درود
داشتم فوتبال بازی میکردم افتادم شونه در رفتش
الان با این ورزش هایی که فرمودید بهتر شده ولی میخوام ببینم کی میتونم دوباره بازی کنم
پزشک تیم میگن دوسال طول میکنه
پروانه رمضانی
۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۱سلام بله حتما باید قبل از بازی کردن تقویت عضلات زیرنظر یک فیزیوتراپیست مجرب داشته باشید
علی دستگردی
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۱خانم دکتر واقعا دستت درد نکنه
درد دستم توی همون ۵ جلسه که فرموده بودید درست شد
واقعا ممنون
ایشالله که همیشه تندرست باشید
هما زرگر
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۸سلام
تشکر از شما من این حرکات شما را یکماهه هر روز انجام میدم
خدا خیرتون بده
تشکر
علی مشهدی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۲خسته نباشید
من در سمت داخل آرنجم احساس درد میکردم
با این حرکت هایی که شما فرمودید
بهتر نشدم
بنظرم بدترم شده
آیا نیاز به فیزیوتراپی دارم یا اینکه حرکت دیگه رو تمرین کنم؟
Ali
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۴سلام
من چند ماه پیش شونم تو بازی شکست و سه ماهی میشد که هرکاری میکردم نمیتونستم دستم رو یه دور بچرخونم
دو جا فیزیوتراپی رفته بودم ولی تاثیر نداشتش
خداروشکر بلطف خانم دکتر الان خیلی بهتر شده
خواستم از همینجا تشکر کنم ازشون
مرجان
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۵ممنون از راهنمایی عالیتون
فوق العاده بود
سهیل نامی
۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۲سلام
بنده چند وقتیه صبحا که از خواب بلند میشم
یهو دچار درد پشت شانه میشم
میشه راهنماییم کنید برای بهبود باید چه راهی در پیش بگیرم